Rad u malim grupama

Rad u malim grupama

Ronilački kursevi se odvijaju pod direktnim nadzorom instruktora ronjenja. Kako bi se znanje što uspešnije prenosilo na polaznike, rad se odvija u malim grupama.

Bezbednost polaznika

Bezbednost polaznika

Bezbednost polaznika kursa ronjenja je na prvom mestu. Zbog toga je specijalistički lekarski pregled obavezan pre prvog ulaska u vodu. Poštovanje PSS normi i procedura se podrazumeva.

Materijal za obuku

Materijal za obuku

Svaki polaznik dobija nastavni materijal u zavisnosti od kursa ronjenja za koji se prijavio. Tu spadaju knjige, skripte, video materijali, ronilačke tablice i ostala nastavna sredstva neophodna za uspešnu obuku.

Kurs ronjenja sadrži

Kurs ronjenja sadrži?

Kursevi ronjenja se sastoje iz dva dela. Prvi deo je teorijski deo koji se uči u učionici, dok se drugi deo kursa radi u bazenu, moru ili jezeru, u zavisnosti od zahteva kursa.

PSS-prva-pomoc-01

Pss-menu-logo-128x128

PSS Worldwide sekcija za prvu pomoć i spašavanje prilagođava se postupcima u zavisnosti o kakvoj se vrsti nesreće radi.

Pažnja ove sekcije je prvenstveno usmerena na spašavanju medicinskih hitnih slučajeva koji su u vezi sa ronilačkim aktivnostima. Da bi konačno spašavanje bilo što efikasnije formirani su različiti kursevi, kao na primer kurs prve pomoći i kardiopulmonarne reanimacije, koji su pogodni za svakoga, odnosno mogu im pristupiti i ronioci i neronioci.

Očigledno je da ova pomoć mora biti pružena u skladu sa postupcima koje sprovodi medicinsko osoblje ili spasioci, jer samo na taj način možemo izvesti svrsishodno spašavanje i održati homogenost u "lancu spašavanja".

PSS-prva-pomoc-02

Glavna vodilja PSS sekcije za spašavanje su uputstva IRC (Italijanski savet za spašavanje) čiji je PSS Worldwide član. Ova organizacija sarađuje sa ERC (European Resuscition Concil - Evropski savet za reanimaciju) i AHA (American Hearth Asociation – Američka asocijacija za srce) u neprestanom osposobljavanju i obučavanju spašavanja i pružanja prve pomoći.

 

Svi PSS didaktički materijali za ove kurseve su pažljivo izrađeni uz konsultacije i pod stručnim nadzorom osposobljenog i specijalizovanog medicinskog osoblja.

 

Emergency-05 Emergency-03 Emergency-02 Emergency-04 Emergency-07 Emergency-01 Emergency-06

 

KURSEVI PRVE POMOĆI I SPAŠAVANJA
Teget POČETNI Teget PROFESIONALNI
Plavo FIRST AID AND CPR Crveno EMERGENCY INSTRUCTOR
Plavo OXYGEN IN DIVING EMERGENCIES Crveno EMERGENCY INSTRUCTOR TRAINER

PSS-prva-pomoc-emergency-procedures-01

Čak i ako niste (bar za sada) ronilac, PSS poseduje program obuke koji bi Vas mogao zainteresovati. Svako se može naći u situaciji da mora da pruži prvu pomoć unesrećenom, bilo usled bolesti, nesreće na poslu, saobraćajne nesreće itd. U takvim situacijama obično samo pozovete spasioce ili hitnu pomoć i nadate se da će oni stići na vreme. Umesto toga, sada možete da uradite mnogo više!

Opširnije: PSS kurs prve pomoći i spašavanja FIRST AID AND CPR

Svima koji su zainteresovani da nauče da rone organizujemo završavanje svih vrsta kurseva po PSS ronilačkoj asocijaciji, bilo rekreativnih, bilo tehničkih, kako u Beogradu, tako i na crnogorskom, grčkom ili hrvatskom primorju. Dok ste na kursu biće vam obezbeđena ronilačka oprema, a kasnije ćemo Vam pomoći da nabavite svoju opremu pod najpovoljnijim uslovima.

Beogradska škola ronjenja

Aktuelnosti

Aktuelnosti

Sve što se trenutno dešava u Beogradskoj školi ronjenja i planirane aktivnosti.

Izveštaji sa ronjenja

Izveštaji sa ronjenja

Saznajte iz prve ruke kako smo se proveli, šta smo videli i sve ostale zanimljivosti u vezi sa našim ronjenjima.

Ronilačke lokacije

Ronilačke lokacije

Informacije o ronilačkim lokacijama u Srbiji i okruženju, opisi, istorijski podaci, zanimljivosti o morima, jezerima, potopljenim brodovima.

Oprema za ronjenje

Oprema za ronjenje

Od kojih delova se sastoji oprema rekreativnog, a od kojih delova oprema tehničkog ronioca. Sličnosti i razlike, dobre strane i mane.