Rad u malim grupama

Rad u malim grupama

Ronilački kursevi se odvijaju pod direktnim nadzorom instruktora ronjenja. Kako bi se znanje što uspešnije prenosilo na polaznike, rad se odvija u malim grupama.

Bezbednost polaznika

Bezbednost polaznika

Bezbednost polaznika kursa ronjenja je na prvom mestu. Zbog toga je specijalistički lekarski pregled obavezan pre prvog ulaska u vodu. Poštovanje PSS normi i procedura se podrazumeva.

Materijal za obuku

Materijal za obuku

Svaki polaznik dobija nastavni materijal u zavisnosti od kursa ronjenja za koji se prijavio. Tu spadaju knjige, skripte, video materijali, ronilačke tablice i ostala nastavna sredstva neophodna za uspešnu obuku.

Kurs ronjenja sadrži

Kurs ronjenja sadrži?

Kursevi ronjenja se sastoje iz dva dela. Prvi deo je teorijski deo koji se uči u učionici, dok se drugi deo kursa radi u bazenu, moru ili jezeru, u zavisnosti od zahteva kursa.

PSS-prva-pomoc-01

Pss-menu-logo-128x128

PSS Worldwide sekcija za prvu pomoć i spašavanje prilagođava se postupcima u zavisnosti o kakvoj se vrsti nesreće radi.

Pažnja ove sekcije je prvenstveno usmerena na spašavanju medicinskih hitnih slučajeva koji su u vezi sa ronilačkim aktivnostima. Da bi konačno spašavanje bilo što efikasnije formirani su različiti kursevi, kao na primer kurs prve pomoći i kardiopulmonarne reanimacije, koji su pogodni za svakoga, odnosno mogu im pristupiti i ronioci i neronioci.

Očigledno je da ova pomoć mora biti pružena u skladu sa postupcima koje sprovodi medicinsko osoblje ili spasioci, jer samo na taj način možemo izvesti svrsishodno spašavanje i održati homogenost u "lancu spašavanja".

PSS-prva-pomoc-02

Glavna vodilja PSS sekcije za spašavanje su uputstva IRC (Italijanski savet za spašavanje) čiji je PSS Worldwide član. Ova organizacija sarađuje sa ERC (European Resuscition Concil - Evropski savet za reanimaciju) i AHA (American Hearth Asociation – Američka asocijacija za srce) u neprestanom osposobljavanju i obučavanju spašavanja i pružanja prve pomoći.

 

Svi PSS didaktički materijali za ove kurseve su pažljivo izrađeni uz konsultacije i pod stručnim nadzorom osposobljenog i specijalizovanog medicinskog osoblja.

 

Emergency-05 Emergency-03 Emergency-02 Emergency-04 Emergency-07 Emergency-01 Emergency-06

 

KURSEVI PRVE POMOĆI I SPAŠAVANJA
Teget POČETNI Teget PROFESIONALNI
Plavo FIRST AID AND CPR Crveno EMERGENCY INSTRUCTOR
Plavo OXYGEN IN DIVING EMERGENCIES Crveno EMERGENCY INSTRUCTOR TRAINER

Svima koji su zainteresovani da nauče da rone organizujemo završavanje svih vrsta kurseva po PSS ronilačkoj asocijaciji, bilo rekreativnih, bilo tehničkih, kako u Beogradu, tako i na crnogorskom, grčkom ili hrvatskom primorju. Dok ste na kursu biće vam obezbeđena ronilačka oprema, a kasnije ćemo Vam pomoći da nabavite svoju opremu pod najpovoljnijim uslovima.

Beogradska škola ronjenja

Aktuelnosti

Aktuelnosti

Sve što se trenutno dešava u Beogradskoj školi ronjenja i planirane aktivnosti.

Izveštaji sa ronjenja

Izveštaji sa ronjenja

Saznajte iz prve ruke kako smo se proveli, šta smo videli i sve ostale zanimljivosti u vezi sa našim ronjenjima.

Ronilačke lokacije

Ronilačke lokacije

Informacije o ronilačkim lokacijama u Srbiji i okruženju, opisi, istorijski podaci, zanimljivosti o morima, jezerima, potopljenim brodovima.

Oprema za ronjenje

Oprema za ronjenje

Od kojih delova se sastoji oprema rekreativnog, a od kojih delova oprema tehničkog ronioca. Sličnosti i razlike, dobre strane i mane.