PSS-tehnicko-technical-diver-01

Nakon što ste stekli svoju kvalifikaciju PSS Trimix 80 M i nakon dovoljno iskustava u korišćenju trimiksa, sigurno želete da svoje znanje i veštinu krunišete najvećim mogućim sertifikatom, koji Vam omogućava da zaronite na dubine do 100 metara.

Ovaj kurs je intenzivan i prvenstveno je baziran na vežbama, jer ste osnovnu obuku, odnosno teoriju, već prošli na kursu PSS Trimix 60 M, a to ste kasnije usavršavali na kursu PSS Trimix 80 M. Sve što je još potrebno da uradite je da se naviknete na dodatnu poteškoću korišćenja i "putne" mešavine, s obzirom na to da je mešavina za disanje na dnu hipoksična.

Večina onih koji poseduju setrifikat PSS Trimix 100 M su svoj sertifikat stekli na raznim istraživačkim ekspedicijama u okviru programa "D.W.E.L.L.E.R". Projekat je kreiran od strane PSS sekcije za tehničko ronjenje, koja je postigla veliki uspeh u istraživanju i dokumentovanju olupina koje se nalaze na velikim dubinama. Da li ste i Vi spremni da postanete istraživač velikih dubina?

Kada uspešno završite ovaj kurs dobićete sertifikat koji potvrđuje da ste osposobljeni za samostalno ronjenje u granicama utvrđenih za tehničko ronjenje i uz sledeća ograničenja:

  • maksimalna dubina 100 metara
  • možete koristiti mešavine kiseonika i azota (nitroks) i mešavine kiseonik, azot, helijum (trimiks), sa procentom kiseonika većim od 12 procenata
  • za dekompresiju možete koristiti najmanje dve različite mešavine, koje se razlikuju od mešavine koju koristite na dnu tokom ronjenja

 

Technical-diving-05 Technical-diving-03 Technical-diving-02 Technical-diving-04 Technical-diving-07 Technical-diving-01 Technical-diving-06

 

KURSEVI TEHNIČKOG RONJENJA
Teget POČETNI Teget NAPREDNI Teget PROFESIONALNI
Plavo DECOMPRESSION TECHNIQUES Plavo TRIMIX 60 M Crveno TECHNICAL INSTRUCTOR
Plavo ACCELERATED DECOMPRESSION TECHNIQUE Plavo TRIMIX 80 M Crveno TECHNICAL INSTRUCTOR TRAINER
    Plavo TRIMIX 100 M    

Svima koji su zainteresovani da nauče da rone organizujemo završavanje svih vrsta kurseva po PSS ronilačkoj asocijaciji, bilo rekreativnih, bilo tehničkih, kako u Beogradu, tako i na crnogorskom, grčkom ili hrvatskom primorju. Dok ste na kursu biće vam obezbeđena ronilačka oprema, a kasnije ćemo Vam pomoći da nabavite svoju opremu pod najpovoljnijim uslovima.

Beogradska škola ronjenja

Aktuelnosti

Aktuelnosti

Sve što se trenutno dešava u Beogradskoj školi ronjenja i planirane aktivnosti.

Izveštaji sa ronjenja

Izveštaji sa ronjenja

Saznajte iz prve ruke kako smo se proveli, šta smo videli i sve ostale zanimljivosti u vezi sa našim ronjenjima.

Ronilačke lokacije

Ronilačke lokacije

Informacije o ronilačkim lokacijama u Srbiji i okruženju, opisi, istorijski podaci, zanimljivosti o morima, jezerima, potopljenim brodovima.

Oprema za ronjenje

Oprema za ronjenje

Od kojih delova se sastoji oprema rekreativnog, a od kojih delova oprema tehničkog ronioca. Sličnosti i razlike, dobre strane i mane.