PSS-prva-pomoc-emergency-procedures-01

Čak i ako niste (bar za sada) ronilac, PSS poseduje program obuke koji bi Vas mogao zainteresovati. Svako se može naći u situaciji da mora da pruži prvu pomoć unesrećenom, bilo usled bolesti, nesreće na poslu, saobraćajne nesreće itd. U takvim situacijama obično samo pozovete spasioce ili hitnu pomoć i nadate se da će oni stići na vreme. Umesto toga, sada možete da uradite mnogo više!

Zahvaljujući utvrđenim procedurama koje primenjuju međunarodne organizacije prve pomoći, neke od organizacija uče javnost najpogodnijim tehnikama koje se primenjuju u različitim situacijama, kako bi stručne službe spašavanja zatekle unesrećenog kome je pružena prva pomoć koristeći iste osnovne principe koje i same koriste. Ovo je koncept homogenosti u "lancu spašavanja".

PSS je jedna od tih organizacija i njen kurs First Aid and CPR (prva pomoć i kardiopulmonarno oživljavanje) je Vaš prvi korak u specifičnoj obuci prve pomoći. Kurs je osmišljen da Vas pripremi za spašavanje u situacijama koje se dogode u vodi ili u blizini vode. Poglavlje koje se odnosi na kardiopulmunalno oživljavanje je dodatni deo kursa PSS kurs Prve Pomoći i kardiopulmonarnog oživljavanja. Ovaj kurs je neophodan uslov za sve spasilačke kvalifikacije u organizaciji PSS. Zbog toga smo napravili samo jedan kurs, kombinujući obe oblasti (prva pomoć i oživljavanje). Pošto su različite minimalne starosne granice potrebne za pohađanje kursa, kurs oživljavanja se može i kasnije odvojeno uraditi.

Sertifikat PSS Prva pomoć, sa mogućim dodatak za kardiopulmonalno oživljavanje, ima rok važenja od dve godine, zbog stalnih izmena i dopuna međunarodnih uputstava u vezi sa tehnikama pružanja prve pomoći. Sertifikat morate da obnovite pre isteka važnosti, u suprotnom ćete morati ponovo da pohađate kurs.

 

Posle uspešno završenog kursa ćete dobiti sertifikat PSS Emergency Procedures, koji potvrđuje da ste prošli obuku za pružanje prve pomoći.

 

Free-diving-05 Free-diving-03 Free-diving-02 Free-diving-04 Free-diving-07 Free-diving-01 Free-diving-06

 

KURSEVI PRVE POMOĆI I SPAŠAVANJA
Teget POČETNI Teget PROFESIONALNI
Plavo FIRST AID AND CPR Crveno EMERGENCY INSTRUCTOR
Plavo OXYGEN IN DIVING EMERGENCIES Crveno EMERGENCY INSTRUCTOR TRAINER

Svima koji su zainteresovani da nauče da rone organizujemo završavanje svih vrsta kurseva po PSS ronilačkoj asocijaciji, bilo rekreativnih, bilo tehničkih, kako u Beogradu, tako i na crnogorskom, grčkom ili hrvatskom primorju. Dok ste na kursu biće vam obezbeđena ronilačka oprema, a kasnije ćemo Vam pomoći da nabavite svoju opremu pod najpovoljnijim uslovima.

Beogradska škola ronjenja

Aktuelnosti

Aktuelnosti

Sve što se trenutno dešava u Beogradskoj školi ronjenja i planirane aktivnosti.

Izveštaji sa ronjenja

Izveštaji sa ronjenja

Saznajte iz prve ruke kako smo se proveli, šta smo videli i sve ostale zanimljivosti u vezi sa našim ronjenjima.

Ronilačke lokacije

Ronilačke lokacije

Informacije o ronilačkim lokacijama u Srbiji i okruženju, opisi, istorijski podaci, zanimljivosti o morima, jezerima, potopljenim brodovima.

Oprema za ronjenje

Oprema za ronjenje

Od kojih delova se sastoji oprema rekreativnog, a od kojih delova oprema tehničkog ronioca. Sličnosti i razlike, dobre strane i mane.