Rad u malim grupama

Rad u malim grupama

Ronilački kursevi se odvijaju pod direktnim nadzorom instruktora ronjenja. Kako bi se znanje što uspešnije prenosilo na polaznike, rad se odvija u malim grupama.

Bezbednost polaznika

Bezbednost polaznika

Bezbednost polaznika kursa ronjenja je na prvom mestu. Zbog toga je specijalistički lekarski pregled obavezan pre prvog ulaska u vodu. Poštovanje PSS normi i procedura se podrazumeva.

Materijal za obuku

Materijal za obuku

Svaki polaznik dobija nastavni materijal u zavisnosti od kursa ronjenja za koji se prijavio. Tu spadaju knjige, skripte, video materijali, ronilačke tablice i ostala nastavna sredstva neophodna za uspešnu obuku.

Kurs ronjenja sadrži

Kurs ronjenja sadrži?

Kursevi ronjenja se sastoje iz dva dela. Prvi deo je teorijski deo koji se uči u učionici, dok se drugi deo kursa radi u bazenu, moru ili jezeru, u zavisnosti od zahteva kursa.

PSS-tehnicko-01

Pss-menu-logo-128x128

Kursevi u PSS sekciji za tehničko ronjenje spadaju u ronilačke aktivnosti koje nazivamo „tehničko ronjenje“. Ovaj termin se koristi da označi sve one ronilačke aktivnosti koje se sprovode zbog ličnog uživanja, a izlaze izvan granica "rekreativnog" ronjenja. Da budemo iskreni, hiperbarična medicina smatra da je svaki zaron kod kojeg se za disanje koristi mešavina gasova "tehnički zaron", dok PSS smatra da je ta definicija preopširna u jednom pogledu, a u drugom prerestriktivna.

PSS smatra da je svaki zaron (bez obzira da li je u granicama ili izvan granica linije sigurnosti) kod kojeg prelazimo preko granica rekreativnog ronjenja (dubina, vreme, gasovi koji se dišu, ambijent, oprema) tehnički zaron, a ne rekreativni.

PSS-tehnicko-02

Očigledno tehničko ronjenje takođe ima svoje granice koje se moraju poštovati, posebno u situacijama kada se sprovodi obuka kandidata.

 

Granične dubine za tehničke ronioce na kursevima PSS:

  • Zaroni na vazduh ili nitroks: maksimalna dubina 50 metara
  • Zaroni na trimiksom: maksimalna dubina 100 metara

 

Technical-diving-05 Technical-diving-03 Technical-diving-02 Technical-diving-04 Technical-diving-07 Technical-diving-01 Technical-diving-06

 

KURSEVI TEHNIČKOG RONJENJA
Teget POČETNI Teget NAPREDNI Teget PROFESIONALNI
Plavo DECOMPRESSION TECHNIQUES Plavo TRIMIX 60 M Crveno TECHNICAL INSTRUCTOR
Plavo ACCELERATED DECOMPRESSION TECHNIQUE Plavo TRIMIX 80 M Crveno TECHNICAL INSTRUCTOR TRAINER
    Plavo TRIMIX 100 M    

PSS-tehnicko-technical-diver-01

Imate više od 18 godina i mnogo zarona. Stekli ste kvalifikaciju PSS Deep Diver i PSS Scuba Rescue Diver. Želeli biste da duže ostanete pod vodom, ali na žalost, granice rekreativnog ronjenja Vam se čine previše restriktivnim.

Kako biste ispunili Vaše želje (ronjenje na olupinama, plivanje sa ajkulama itd.) želite da pod vodom ostanete što duže, ali to Vam ne dozvoljava maksimalno dozvoljeno vreme zarona bez dekompresijskog zastanka, a sigurno želite da zaronite i dublje od 40 metara.

Opširnije: PSS kurs tehničkog ronjenja DECOMPRESSION TECHNIQUES

PSS-tehnicko-technical-diver-01

Posedujete sertifikat PSS Dekompression Tehniques, a takođe ste i položili kurs specijalnosti PSS Nitrox, na kome ste naučili kako da produžite vreme boravka pod vodom bez dekompresijskih zastanaka.

Sada želite da iskoristite prednosti mešavine nitroks (ili čistog kiseonika) pa da na taj način sigurno smanjite vreme potrebno za dekompresije. Ništa lakše. Pristupite kursu PSS Accelerate Decompression Tehniques koji je prirodni nastavak obuke nakon završenog kursa PSS Decompression Techniques.

Opširnije: PSS kurs tehničkog ronjenja ACCELERATED DECOMPRESSION TECHNIQUES

PSS-tehnicko-technical-instructor-01

Posedujete sertifikat PSS Tehnical Training i pasionirani ste tehnički ronilac. Želite da pokažete drugim roniocima novi način ronjenja kako biste zajedno mogli da doživite nove avanture u podvodnom svetu.

Zahvaljujući velikom iskustvu koje posedujete, to sve možete i da ostvarite, samo ne zaboravite da je poseban trening, kao što je kurs PSS Tehnical Instructor, neophodan i od suštinskog značaja... posmatrano ne samo sa pravnog aspekta.

Opširnije: PSS kurs tehničkog ronjenja TECHNICAL INSTRUCTOR

PSS-tehnicko-technical-diver-01

Sada već imate veliko iskustvo sa ronjenjem, kako rekreativnim, tako i sa tehničkim ronjenjem. Imate kvalifikaciju PSS Accelerated Decompression Tehniques, ali Vas strast (ronjenje na olupine, posmatranje ajkula itd.) vuče da ronite na većim dubinama. Međutim, sigurno se sećate da disanje vazduha na većim dubinama prouzrokuje neprihvatljive rizike i poteškoće. Zbog delovanja azotne narkoze nećete moći da uživate u zaronu. I opet, tu je PSS da Vam pomogne sa svojim neverovatnim programom za normoksik trimiks: Trimix 60 M.

Opširnije: PSS kurs tehničkog ronjenja TRIMIX 60 M

PSS-tehnicko-technical-instructor-trainer-01

U ovom momentu posedujete ogromno i dokazano iskustvo u tehničkom ronjenju i stekli ste značajan uspeh na tom polju, takođe i zbog toga što ste izuzetno savesni kada je u pitanju instruktaža. Svi Vas prepoznaju i cene kao instruktora tehničkog ronjenja. Ipak, ne osećate se kao da ste stigli do kraja puta i to je razlog zašto stalno poboljšavate svoje kurseve, kao i vlastite sposobnosti.

Opširnije: PSS kurs tehničkog ronjenja TECHNICAL INSTRUCTOR TRAINER

Svima koji su zainteresovani da nauče da rone organizujemo završavanje svih vrsta kurseva po PSS ronilačkoj asocijaciji, bilo rekreativnih, bilo tehničkih, kako u Beogradu, tako i na crnogorskom, grčkom ili hrvatskom primorju. Dok ste na kursu biće vam obezbeđena ronilačka oprema, a kasnije ćemo Vam pomoći da nabavite svoju opremu pod najpovoljnijim uslovima.

Beogradska škola ronjenja

Aktuelnosti

Aktuelnosti

Sve što se trenutno dešava u Beogradskoj školi ronjenja i planirane aktivnosti.

Izveštaji sa ronjenja

Izveštaji sa ronjenja

Saznajte iz prve ruke kako smo se proveli, šta smo videli i sve ostale zanimljivosti u vezi sa našim ronjenjima.

Ronilačke lokacije

Ronilačke lokacije

Informacije o ronilačkim lokacijama u Srbiji i okruženju, opisi, istorijski podaci, zanimljivosti o morima, jezerima, potopljenim brodovima.

Oprema za ronjenje

Oprema za ronjenje

Od kojih delova se sastoji oprema rekreativnog, a od kojih delova oprema tehničkog ronioca. Sličnosti i razlike, dobre strane i mane.