PSS-tehnicko-technical-diver-01

Imate više od 18 godina i mnogo zarona. Stekli ste kvalifikaciju PSS Deep Diver i PSS Scuba Rescue Diver. Želeli biste da duže ostanete pod vodom, ali na žalost, granice rekreativnog ronjenja Vam se čine previše restriktivnim.

Kako biste ispunili Vaše želje (ronjenje na olupinama, plivanje sa ajkulama itd.) želite da pod vodom ostanete što duže, ali to Vam ne dozvoljava maksimalno dozvoljeno vreme zarona bez dekompresijskog zastanka, a sigurno želite da zaronite i dublje od 40 metara.

Da biste mogli da ispunite svoje želje, moraćete da pristupiti grani ronjenja koja se naziva „tehničko ronjenje“, koje je u poslednjih nekoliko godina postalo izuzetno popularno. Ali, to treba da uradite sa posebnom pažnjom, jer su opasnosti i rizici daleko veći kod tehničkog nego kod rekreativnog ronjenja. Zbog toga je potrebno promišljeno pristupiti i pre svega dobro se pripremiti, a sve to možete dobiti na dobrom kursu. Zato je PSS stvorio posebnu sekciju za tehničko ronjenje. Vaš prvi korak na novom ronilačkom putu ne može biti ništa drugo nego kurs PSS Decompression Tehniques.

Taj kurs će Vam pružiti izuzetnu priliku da postanete iskusan i dobro obučen tehnički ronilac. Znanje koje ćete steći, kao i praktična primena tehnike za ronjenje izvan granice maksimalnog vremena ronjenja bez dekompresijskog zastanka će Vam omogućiti da znatno proširite granice vaših mogućnosti, dok će Vam u isto vreme poboljšati vlastite sposobnosti, pa ćete steći ličnu sposobnost i samostalnost u proceni opasnih situacija. Kada vreme koje provedeno pod vodom pređe izvan granice sigurnosti, problemi, kako god da su nastali, moraju biti rešeni pod vodom, a prvenstveno ih moramo rešiti sami, sa minimalnom pomoći od strane partnera. Na kursu PSS Decompression Techniques ćete naučiti osnovne tehnike koje se koriste u vanrednim situacijama prilikom tehničkog ronjenja. Ovaj kurs je zbog toga i osnovni uslov za pristupanje bilo kojem drugom kursu tehničkog ronjenja.

Kada uspešno završite ovaj kurs dobićete sertifikat koji potvrđuje da ste osposobljeni za samostalno ronjenje, bez potrebe za nadzorom od strane profesionalnog vođe ronjenja, a u granicama utvrđenih za rekreativno ronjenje, sa izuzetkom mogućnosti prekoračenja maksimalnog dozvoljenog ronjenja u granicama sigurnosti i do dubine od 45 metara, sve dok ukupno vreme dekompresije (uključujući i izron) ne prelazi 30 minuta.

 

Technical-diving-05 Technical-diving-03 Technical-diving-02 Technical-diving-04 Technical-diving-07 Technical-diving-01 Technical-diving-06

 

KURSEVI TEHNIČKOG RONJENJA
Teget POČETNI Teget NAPREDNI Teget PROFESIONALNI
Plavo DECOMPRESSION TECHNIQUES Plavo TRIMIX 60 M Crveno TECHNICAL INSTRUCTOR
Plavo ACCELERATED DECOMPRESSION TECHNIQUE Plavo TRIMIX 80 M Crveno TECHNICAL INSTRUCTOR TRAINER
    Plavo TRIMIX 100 M    

Svima koji su zainteresovani da nauče da rone organizujemo završavanje svih vrsta kurseva po PSS ronilačkoj asocijaciji, bilo rekreativnih, bilo tehničkih, kako u Beogradu, tako i na crnogorskom, grčkom ili hrvatskom primorju. Dok ste na kursu biće vam obezbeđena ronilačka oprema, a kasnije ćemo Vam pomoći da nabavite svoju opremu pod najpovoljnijim uslovima.

Beogradska škola ronjenja

Aktuelnosti

Aktuelnosti

Sve što se trenutno dešava u Beogradskoj školi ronjenja i planirane aktivnosti.

Izveštaji sa ronjenja

Izveštaji sa ronjenja

Saznajte iz prve ruke kako smo se proveli, šta smo videli i sve ostale zanimljivosti u vezi sa našim ronjenjima.

Ronilačke lokacije

Ronilačke lokacije

Informacije o ronilačkim lokacijama u Srbiji i okruženju, opisi, istorijski podaci, zanimljivosti o morima, jezerima, potopljenim brodovima.

Oprema za ronjenje

Oprema za ronjenje

Od kojih delova se sastoji oprema rekreativnog, a od kojih delova oprema tehničkog ronioca. Sličnosti i razlike, dobre strane i mane.