Izveštaji sa ronjenja

Saznajte iz prve ruke kako smo se proveli, šta smo videli i sve ostale zanimljivosti u vezi sa našim ronjenjima.

Ronjenje u Tisi - akcija „Očistimo Tisu”

Od predsednika udruženja „Spasilački tim Tisa - Senta” Nandor Baranjija, naš klub je dobio poziv da im se pridružimo 20.06.2015. u akciji „Očistimo Tisu”, koji smo mi prihvatili sa velikim oduševljenjem. Bio nam je izazov da pomognemo ovoj fenemenalnoj akciji kojoj se, pored našeg, odazvalo i više vojvođanskih ronilačkih klubova. Još veći izazov nam je bio kad smo shvatili da je Tisa „ozbiljna” reka i da je vidljivost pri ronjenju jednaka gotovo nuli.

Upoznavanje sa ronjenjem u pećini

Početkom novembra Beogradska škola ronjenja organizivala je ronjenja na Adi. Pored uživanja u ronjenju, uvežbavali smo snalaženja u uskom prostoru u uslovima nulte vidljivosti. U workshop-u "motalica" uvežbavali smo ronjenje koristeći strelice, kolačiće (cookies), lampe, reel-ove i spool-ove. Posle kratkog teorijskog upoznavanja, vežbanje smo otpočeli na suvom, simulirajući nultu vidljivost, a nakon toga nastavili i u jezeru.

Obeležavanje 100 godina od potonuća SS Baron Gautsch

Poziv Filipa Višića, vlasnika ronilačkog centra Puffer sa Crvenog otoka, a ujedno i potpredsednika Udruženja ronilačkih centara Altum Mare da 13.08.2014. godine prisustvujemo obeležavanju stogodišnjice potonuća putničkog parobroda SS Baron Gautsch smo prihvatili. Priključili smo se ekipi ronilaca koja je obezbeđivala zaron ronilaca na dah Gorana Čolaka i Jure Daića. Tačno sto godina nakon što je parobrod Baron Gautsch potonuo u znak sećanje na nastradale oni su tokom zarona na dah položiti venac na olupinu potonulog parobroda.