PSS-tehnicko-technical-diver-01

Sada već imate veliko iskustvo sa ronjenjem, kako rekreativnim, tako i sa tehničkim ronjenjem. Imate kvalifikaciju PSS Accelerated Decompression Tehniques, ali Vas strast (ronjenje na olupine, posmatranje ajkula itd.) vuče da ronite na većim dubinama. Međutim, sigurno se sećate da disanje vazduha na većim dubinama prouzrokuje neprihvatljive rizike i poteškoće. Zbog delovanja azotne narkoze nećete moći da uživate u zaronu. I opet, tu je PSS da Vam pomogne sa svojim neverovatnim programom za normoksik trimiks: Trimix 60 M.

Ovaj kurs je osmišljen da zadovolji potrebe svih onih koji kao i Vi žele da započnu sa dubokim zaronima koristeći helijum u mešavinama za disanje. Iako smo u praksi ograničeni na upotrebu normoksičnih mešavina (ograničenje je 60 metara), teorijski deo kursa se bavi svim aspektima vezanim za upotrebu trimiksa, čak i na one koji se odnose na sledeće nivoe kurseva. Ostalo je samo vežba.

Kada uspešno završite ovaj kurs dobićete sertifikat koji potvrđuje da ste osposobljeni za samostalno ronjenje u granicama utvrđenih za tehničko ronjenje i uz sledeća ograničenja:

  • maksimalna dubina 60 metara
  • ukupno trajanje planirane dekompresije, uključujući i izron, ne sme preći 90 minuta (čak i u hitnim slučajevima)
  • korišćenje mešavine kiseonik, azot (nitroks) i mešavine kiseonik, azot, helijum (trimiks), sa procentom kiseonika od 20 ili više procenata
  • korišćenje jedne mešavine za dekompresiju, koja se razlikuje od mešavine koja se koristi za ronjenje na dnu

 

Technical-diving-05 Technical-diving-03 Technical-diving-02 Technical-diving-04 Technical-diving-07 Technical-diving-01 Technical-diving-06

 

KURSEVI TEHNIČKOG RONJENJA
Teget POČETNI Teget NAPREDNI Teget PROFESIONALNI
Plavo DECOMPRESSION TECHNIQUES Plavo TRIMIX 60 M Crveno TECHNICAL INSTRUCTOR
Plavo ACCELERATED DECOMPRESSION TECHNIQUE Plavo TRIMIX 80 M Crveno TECHNICAL INSTRUCTOR TRAINER
    Plavo TRIMIX 100 M    

Svima koji su zainteresovani da nauče da rone organizujemo završavanje svih vrsta kurseva po PSS ronilačkoj asocijaciji, bilo rekreativnih, bilo tehničkih, kako u Beogradu, tako i na crnogorskom, grčkom ili hrvatskom primorju. Dok ste na kursu biće vam obezbeđena ronilačka oprema, a kasnije ćemo Vam pomoći da nabavite svoju opremu pod najpovoljnijim uslovima.

Beogradska škola ronjenja

Aktuelnosti

Aktuelnosti

Sve što se trenutno dešava u Beogradskoj školi ronjenja i planirane aktivnosti.

Izveštaji sa ronjenja

Izveštaji sa ronjenja

Saznajte iz prve ruke kako smo se proveli, šta smo videli i sve ostale zanimljivosti u vezi sa našim ronjenjima.

Ronilačke lokacije

Ronilačke lokacije

Informacije o ronilačkim lokacijama u Srbiji i okruženju, opisi, istorijski podaci, zanimljivosti o morima, jezerima, potopljenim brodovima.

Oprema za ronjenje

Oprema za ronjenje

Od kojih delova se sastoji oprema rekreativnog, a od kojih delova oprema tehničkog ronioca. Sličnosti i razlike, dobre strane i mane.