Rad u malim grupama

Rad u malim grupama

Ronilački kursevi se odvijaju pod direktnim nadzorom instruktora ronjenja. Kako bi se znanje što uspešnije prenosilo na polaznike, rad se odvija u malim grupama.

Bezbednost polaznika

Bezbednost polaznika

Bezbednost polaznika kursa ronjenja je na prvom mestu. Zbog toga je specijalistički lekarski pregled obavezan pre prvog ulaska u vodu. Poštovanje PSS normi i procedura se podrazumeva.

Materijal za obuku

Materijal za obuku

Svaki polaznik dobija nastavni materijal u zavisnosti od kursa ronjenja za koji se prijavio. Tu spadaju knjige, skripte, video materijali, ronilačke tablice i ostala nastavna sredstva neophodna za uspešnu obuku.

Kurs ronjenja sadrži

Kurs ronjenja sadrži?

Kursevi ronjenja se sastoje iz dva dela. Prvi deo je teorijski deo koji se uči u učionici, dok se drugi deo kursa radi u bazenu, moru ili jezeru, u zavisnosti od zahteva kursa.

PSS-rekreativno-01

Pss-menu-logo-128x128

Kursevi u sekciji PSS rekreativnog ronjenja spadaju u vrstu ronjenja koja je stvarno definisana kao „rekreativna“.

Taj termin se odnosi na aktivnosti ronjenja koje radimo radi ličnog zadovoljstva, a kao prijatno provođenje slobodnog vremena.

U stvarnosti, tokom godina se značenje ovog termina menjalo, i sada smo došli do značenja "ronilačke aktivnosti sprovedene u određenim dobro definisanim granicama".

Kada pređemo postavljene granice rekreativnog ronjenja prelazimo u kategoriju tehničkog ronjenja (koje se uči na kursu PSS Tehnical). Tehnički ronioci rone iz vlastitog zadovoljstva. Međutim, nekim roniocima to postane zanimanje odnosno profesija, a to su vođe ronjenja, instruktori i njihovi pomoćnici odnosno asistenti.

PSS-rekreativno-02

Kursevi se pri sekciji PSS za rekreativno ronjenje izvode uz upotrebu aparata sa otvorenim krugom sa vazduhom ili nitroxom i to do 40 metara dubine i u maksimalnom vremenu zarona bez dekompresijskih zastanaka.

 

Granice rekreativnog ronjenja su:

  • Scuba Experience: maksimalna dubina 12 metara
  • Scuba Diver: maksimalna dubina 12 metara
  • Open Water Diver: maksimalna dubina 18 metara
  • Junior Advanced Open Water Diver: maksimalna dubina 21 metar
  • Advanced Open Water Diver: maksimalna dubina 30 metara
  • Deep Diver: maksimalna dubina 40 metara
  • Apsolutna granica rekreativnog ronjenja: 40 metara

 

Recreational-diving-05 Recreational-diving-03 Recreational-diving-02 Recreational-diving-04 Recreational-diving-07 Recreational-diving-01 Recreational-diving-06

 

KURSEVI REKREATIVNOG RONJENJA
Teget POČETNI Teget NAPREDNI Teget PROFESIONALNI
Plavo SCUBA EXPERIENCE Plavo ADVANCED OPEN WATER DIVER Crveno DIVEMASTER
Plavo SCUBA DIVER Plavo SCUBA RESCUE DIVER Crveno ASSISTANT INSTRUCTOR
Plavo OPEN WATER DIVER Plavo DEEP DIVER Crveno SCUBA INSTRUCTOR
    Plavo SPECIALTY DIVER Crveno MASTER SCUBA DIVER TRAINER
        Crveno IT STAFF INSTRUCTOR
        Crveno MASTER INSTRUCTOR
        Crveno INSTRUCTOR TRAINER

PSS-rekreativno-scuba-experience-01

Imate više od 12 godina i zanima Vas izlet u podvodni svet, a da prilikom posete istom ne morate da zadržavate dah. Želite da ponesete sa sobom i vazduh potreban za disanje?

Program PSS „Scuba Expirience“ je najbolji način da osetite šta znači ronjenje sa bocom! Pogledaćete odličan PSS DVD koji će Vam dati instruktor i tako ćete naučiti osnove ronjenja sa autonomnom (Scuba) opremom. Posle toga dolaze časovi u bazenu, prvo u plitkoj vodi, a zatim u dubljoj vodi, dok ne naučite osnovne vežbe.

Opširnije: PSS kurs rekreativnog ronjenja SCUBA EXPERIENCE

PSS-rekreativno-scuba-diver-01

Imate više od 12 godina i zanima Vas izlet u podvodni svet, a hteli biste da tamo dišete kao na kopnu. Vaš glavni cilj je da odete pod vodu u pratnji iskusnog vodiča.

Bez obzira da li ste već probali da ronite ili niste, kurs Scuba Diver je najbolji način da dođete do cilja, a to je zaroniti i disati pod vodom. Ako ste ranije završili kurs „Scuba Expirience“ već ste na pola puta.

Opširnije: PSS kurs rekreativnog ronjenja SCUBA DIVER

PSS-rekreativno-advanced-open-water-diver-01

Završili ste kurs "Open Water Diver" u kome ste usvojili osnovne veštine potrebne za korišćenje podvodne opreme za ronjenje. Blizina fascinantnog podvodnog sveta ispunjava Vas čudnim osećajima. Kada ste zaronili u vodeni svet osećate se opušteno i mirno. Odlično. Vreme je da proširite svoje vidike! Nekada nezamislivi ciljevi sada su ti na dohvat ruke. Sve što Vam je potrebno je kurs PSS "Advanced Open Water Diver".

Opširnije: PSS kurs rekreativnog ronjenja ADVANCED OPEN WATER DIVER

Svima koji su zainteresovani da nauče da rone organizujemo završavanje svih vrsta kurseva po PSS ronilačkoj asocijaciji, bilo rekreativnih, bilo tehničkih, kako u Beogradu, tako i na crnogorskom, grčkom ili hrvatskom primorju. Dok ste na kursu biće vam obezbeđena ronilačka oprema, a kasnije ćemo Vam pomoći da nabavite svoju opremu pod najpovoljnijim uslovima.

Beogradska škola ronjenja

Aktuelnosti

Aktuelnosti

Sve što se trenutno dešava u Beogradskoj školi ronjenja i planirane aktivnosti.

Izveštaji sa ronjenja

Izveštaji sa ronjenja

Saznajte iz prve ruke kako smo se proveli, šta smo videli i sve ostale zanimljivosti u vezi sa našim ronjenjima.

Ronilačke lokacije

Ronilačke lokacije

Informacije o ronilačkim lokacijama u Srbiji i okruženju, opisi, istorijski podaci, zanimljivosti o morima, jezerima, potopljenim brodovima.

Oprema za ronjenje

Oprema za ronjenje

Od kojih delova se sastoji oprema rekreativnog, a od kojih delova oprema tehničkog ronioca. Sličnosti i razlike, dobre strane i mane.